Welke aquariumplanten worden niet opgegeten door vissen?

Welke aquariumplanten worden niet opgegeten door vissen?

Zodra je een aquarium hebt met verschillende vissen kan het wel eens zijn dat bepaalde vissen nou niet helemaal tevreden zijn met jouw uitgekozen aquariumplanten. Met name bij de cichliden soorten komt dit voor. Wil jij weten welke aquariumplanten goed zijn voor plantenetende vissen? Waar de vissen vanaf blijven? In dit blog artikel leg ik jou uit hoe je succesvol aquariumplanten kan houden bij vissen die ze ook maar al te graag willen opeten!

 



Alle planten die oxaalzuur bevatten zullen niet opgegeten worden door plantenetende vissen. Dit zijn planten zoals de Javavaren, Anubias, Bucephalandra maar ook de Vallisneria wil nog wel eens lukken. Experimenteer vooral want elk aquarium is uniek en neem anders contact op met onze hulp lijn!

 

 

Waarom is het kiezen van de juiste aquariumplanten belangrijk voor planten etende vissen?

Het kiezen van de juiste aquariumplanten is cruciaal voor vissen die planten eten, om verschillende redenen.

Allereerst bieden geschikte planten een natuurlijke en voedzame voedselbron voor deze vissen. Daarnaast als je juist wil dat een vis geen planten opeet moet je hiermee rekening houden met het uitkiezen van de planten.

De meeste aquariumplanten zijn moerasplanten, dit betekend dat ze zowel (half) bovenwater als onderwater groeien. Deze planten zijn ook een stuk steviger als de "echte waterplanten" zoals de Elodea densa of Vallisneria. Als je kiest voor moerasplanten dan heb je veel minder kans dat de planten worden opgegeten ten opzichte van echte waterplanten. 

Echter zijn er in de moerasplanten een aantal planten die een zuur aanmaken wat er voor zorgt dat ze helemaal niet worden opgegeten. 

 

 

Waarom zijn Anubias en Java varen minder aantrekkelijk voor plantenetende vissen?

De Javavaren, Anubias of andere rizoomplanten maken van nature oxaal zuur aan. Dit zorgt er voor dat deze planten niet opgegeten worden door planten etende vissen.

Anubias en Java varen worden over het algemeen als minder aantrekkelijk beschouwd voor plantenetende vissen, omdat ze een stevige structuur en harde bladeren hebben. Plantenetende vissen hebben vaak de voorkeur voor zachtere planten, zoals waterplanten met dunnere bladeren, omdat deze gemakkelijker te verteren zijn. Harde bladeren van planten als Anubias en Java varen zijn moeilijker te slopen voor deze vissen.

 

 

Bovendien bevatten Anubias en Java Varen vaak stoffen zoals oxaal zuur, die een bittere smaak hebben en onaantrekkelijk zijn voor plantenetende vissen. Dit helpt de plant in de natuur te beschermen tegen planten etende insecten en of dieren, dit werkt dus ook in je aquarium! De meeste cichliden, maanvissen, discusvissen en andere planten etende vissen blijven van de plant af. 

Tenminste... ze eten er niet van, het kan natuurlijk altijd zijn dat ze de planten willen los trekken. Dit is nauwlijks te voorkomen tenzij je de plant goed en sterk bevestigd. 

 

De snelle en mooiste oplossing voor planten etende vissen! 

Optimaliseer het aquarium van je plantenetende vissen met de snelste en meest esthetische oplossing: Aquariumplanten op hout van Aquania.nl!

Onze selectie biedt niet alleen een aantrekkelijke aanvulling op je aquarium, maar is ook veilig voor je vissen. Elk stuk hout is zorgvuldig los gefotografeerd en op onze website geplaatst, waardoor je de kans hebt om je perfecte aanvulling te kiezen. Vergeet de zorgen over vissen die je planten vernielen - met onze rizoom planten op hout geef je je aquarium een upgrade met duurzame en onweerstaanbare flora.

Kies voor kwaliteit, schoonheid en tevreden vissen. Klik op deze link om het actuele aanbod te bekijken >

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Zijbalk

Blog categories

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan dit gedeelte met behulp van de zijbalk.

Recent Post

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan dit gedeelte met behulp van de zijbalk.

Blog tags