Deze planten zijn zo veilig, wij houden ze zelfs in aparte kuipjes

Grapje natuurlijk… In vitroplanten is een nieuw type planten dat bezig is met een snelle opmars. Deze planten zijn gekweekt onder laboratoriumomstandigheden. In een appart kuipje met een voedingsbodem.
 

Gekweekt in de laboratorium omstandigheden

Dit betekent dat zij onder steriele omstandigheden zijn gekweekt. Het voordeel is dat het hele proces volledig onder controle uitgevoerd wordt. Zij worden geleverd in een gel of vloeibare mix met daarin alle voedingsstoffen die de planten nodig hebben om te groeien in deze cups.

In vitroplanten is een nieuw type planten dat bezig is met een snelle opmars. Deze planten zijn gekweekt onder laboratoriumomstandigheden.

Waarom In Vitro planten in uw aquarium?

Doordat het volledige kweekproces onder controle gebeurt, zullen deze planten schoner zijn dan op andere manieren gekweekte planten. De planten worden in Italië gekweekt onder steriele omstandigheden. Denk hierbij aan:

  • Geen slakken of ongedierte
  • Geen pesticiden
  • 100% veilig voor garnalen, slakken, kreeften en vissen
  • Geen schimmels
  • Geen algen
Vaak zijn deze In Vitroplanten sterker dan reguliere planten. Bij het verwijderen van de gel waarin deze planten geleverd worden, heeft u minder kans dat de wortels strak vastgegroeid zitten en daardoor beschadigd kunnen raken.

Hoe makkelijk zijn ze te planten?

Het plaatsen van deze planten is per plant verschillend. Daarom adviseren wij de pagina van uw plant te bezoeken hier staat de precieze uitleg. 

Maar over het algemeen geldt dat u de plant uit het potje moet halen. Vervolgens moet de gel verwijderd worden van de plant.
Dit kunt u doen door de plant onder de kraan te houden en de gel van de plant af te spoelen. 

Als laatst kunt u de plant in kleinere porties verdelen en die lichtjes in de bodem van uw aquarium te planten.

 

Handige gegevens op het kaartje

Zo leest u alle benodigde informatie voor deze plant. Dit kaartje bestaat uit

  • Plant zone
  • Aanbevolen graden
  • lichthoeveelheid
  • Moeilijkheidsgraad meter

 

100% kwaliteit garantie

Als u 100% zeker wilt zijn van kwaliteit dan zijn de in vitro planten zeker wat voor u. Wij houden ze onder sterke verlichting in een niet te warme ruimte. Hierdoor blijft de kwaliteit goed. Voeding halen ze uit de speciale gel laagjes in de kuipjes.