Aquariumplanten niet in steenwol maar filterwatten?

Aquariumplanten worden bij ons gekweekt in filterwatten. Het houdt de wortels vochtig tijdens de transport en biedt de wortels bescherming tegen stootjes. Kweken met filterwatten hebben wij zelf bedacht en is één van de natuurvriendelijkste manieren om planten te kweken. Wij laten ze verder onderwater in submers vorm groeien. Hierdoor blijft de kwaliteit bij het planten goed en kunnen wij ze voor een goede prijs aanbieden.

Een aantal van onze planten in een aquarium bij een van onze klanten

Filter… watte?


Ja filterwatten! Daar kweken wij ze in, u kent het vast wel. Dit heeft namelijk vele voordelen. 

Filterwatten zijn namelijk van nylon gemaakt en dit is recyclebaar in de plastic bak. (steenwol daarentegen niet)
Filterwatten zorgen voor genoeg doorstroming bij de wortels waardoor zuurstof en voedingstoffen goed worden opgenomen.
Filterwatten werken als een filter in de bak en nuttige bacteriën gaan hierin zitten waardoor planten weer sneller groeien. 
Filterwatten bieden minder weerstand bij de groei van wortels waardoor de prijs laagt blijft.
Filterwatten zijn neutraal en verhogen de PH niet zoals Steenwol.

Is steenwol dan slecht? Nee zeker niet! Als ze bovenwater gekweekt worden. Echter kweken wij ze in submers onderwater vorm.

De submers kwaliteit ligt bij ons

Een groot deel van de planten kweken wij nu zelf d.m.v. deze methode. Wij kopen zelf filterwatten en mandjes in waar wij ze vervolgens zelf in door kweken, volledig onderwater. 

Echter komt er ook nog een deel vanuit de kwekerijen. Deze kwekerijen kweken boven water, niks mis mee maar wij willen de planten aanbieden zoals ze in uw aquarium gaan worden. 

Vandaar dat planten pas na zo’n 2 weken online staan als ze vanuit de kwekerij binnen komen. Dan pas zijn ze in volledige onderwater vorm en hebben wij ze in filterwatten geplant. 

Bij eigen gekweekte planten duurt dit zo’n 2 tot 6 weken. Maar deze stekken wij contant en kunnen wij ook met regelmaat aan bieden. 

Hoe kunt u 5 cm potplanten in uw aquarium plaatsen?

Het plaatsen van deze planten is per plant verschillend. Raadpleeg daarom altijd de pagina van uw plant voor de specifieke methode.

Er zijn er wel een aantal stappen die altijd van toepassing zijn op alle planten. 
Allereerst moet u ervoor zorgen dat alle steenwol tussen de wortels is verwijderd. Doe dat door de wol onder de kraan tussen de wortels uit te spoelen of voorzichtig met een kleine tandenborstel langs de wortels te borstelen.

Dan moet u de wortels op 2 tot 3 centimeter afknippen. Daarnaast moet u de eerste 3 centimeter aan blad verwijderen, anders kan de plant gaan rotten door lichttekort.

De tip voor de meegeleverde verzwaring

Deze keramische ring kunt u goed gebruiken als verzwaring. Plant de aquariumplant door de ring heen en plant de ring inclusief de plant in de grond. Hierdoor heeft u minder kans dat de planten gaan drijven.

Onze klanten met onze planten

De 5 centimeter pot planten zijn gemakkelijk te gebruiken in kleine en grote aquaria. Dit zijn een aantal voorbeeld foto’s van onze klanten: