Drijfplanten

Waarom drijfplanten in uw aquarium?

Drijfplanten hebben veel voordelen voor uw aquarium. Zo helpen zij:

  • Door de verlichting in uw aquarium een beetje te dimmen. Hoe meer licht planten hebben, des te meer voedsel hebben zij nodig om een goede balans te houden. Wanneer er dus te veel licht is, maar niet voldoende voedsel, kwijnen zij weg en kunnen algen groeien. Drijfplanten zorgen ervoor dat de andere planten in het aquarium geen tekort aan voedsel krijgen, door een deel van het licht tegen te houden.
  • Vissen een schuil- en babykamer te geven. Vissen en garnalen vinden drijfplanten een erg geschikte plek om zich te verbergen. Daarbij plaatsen vissen vaak hun eitjes tussen de drijfplanten en blijven de jonge visjes een tijdje bij deze planten leven.
  • Met het filteren van het aquarium. Doordat organische afvalstoffen door de planten stromen, worden zij opgevangen. Dit filtert dus het aquarium en is meteen een voedselbron voor uw aquariumbewoners. Garnalen en kleine vissen zijn dol op dit achtergebleven materiaal.
  • Met een mooi natuurlijk uiterlijk aan uw aquarium geven. De wortels van de planten zorgen voor een speels onder watereffect.
Verder zijn drijfplanten erg efficiënte zuurstofproducenten. Zuurstof maken zij veel en snel. Een ander voordeel van drijfplanten in uw aquarium is dat zij snel groeien.

Waarop moet u letten bij het houden van drijfplanten?

Wanneer u besloten heeft drijfplanten in uw aquarium te zetten, moet u erop letten dat, vanwege hun snelle groei, zij wel met enige regelmaat gesnoeid moeten worden. Ook kunnen de wortels vrij lang worden. Deze kunt u gerust een stukje snoeien.

Hoe kunt u drijfplanten in uw aquarium plaatsen?

Het planten van drijfplanten is vrij simpel; leg deze planten simpelweg op het wateroppervlak en zij zijn klaar om te groeien. Let er alleen op dat er niet te veel opspattend water op de bladeren blijft zitten, anders kunnen deze gaan rotten.

Hoe zijn drijfplanten te stekken?

Voor het stekken van deze drijfplant dient u één blad van de grootste of gezondste plant af. Dit zal ervoor zorgen dat de plant uitlopers zal vormen, omdat hij zich bedreigd voelt.

Dit geld voor de rozet drijvende planten zoals de Pistia en de Limnobium. 


Heeft u interesse in onze drijfplanten gekregen? 
Bekijk hier alle drijfplanten

p.s. Heeft u teveel drijfplanten?

Ruil ze in tegen wat verse aquarium planten, plan hier uw afspraak in.