Barbieri mos

€ 3,25*

Direct beschikbaar, levertijd Voor 16:00 besteld vandaag verzonden

Productnummer: 91654
Productinformatie "Barbieri mos"
Barbieri mos is perfect voor het tropische aquarium. Je kan het mos op hout, stenen of achterwanden plakken. Mos kan je het beste plaatsen in de stroming bij een normale hoeveelheid licht. Eventueel kan je mos ook los pluk in het water leggen. Mos dient als schuilplek voor jongbroed en filtert het water, waardoor het schoner blijft. Organisch materiaal blijft vastzitten in het mos waar garnalen en kleine vissen vervolgens weer van eten. Je kan mos licht vastbinden met wat henneptouw of met secondelijm (op basis van cyanoacrylaat / acryllijm). Voor de aquaria met garnalen is mos zeer aan te raden.

Hoe stek je mos?

Mos stekkken is zeer eenvoudig: pluk of knip het mos uit elkaar, en klaar!

Tip: Overal mos

Vanwege de flexibiliteit van mos kan je de kieren in houtstukken of ornamenten makkelijk opvullen met mos! Dat geeft een heel mooi effect en je aquarium ziet er gelijk nog natuurlijker uit! Let wel op dat er genoeg stroming is op de plek waar je het mos wil stoppen.
Familie: Vesicularia
Licht: Normaal - Veel
Positie in het aquarium: Drijvend
Regio: Azië
Soort: Mos

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.


Aanbevolen producten

Tip
Vallisneria Americana 'Natans'
De Vallisneria Americana 'Natans' neemt voornamelijk aquariumvoeding op vanuit de bodem maar ook een groot deel vanuit de bladeren. Dit kunt u zien als u water ververst met water wat een paar graden kouder is. Dan ziet u allemaal kleine belletjes aan de bladeren van deze Vallisneria plant komen dit ontstaat uit fotosynthese.   Hoe plant u de Vallisneria Natans? Deze Vallisneria moet net zoals elke Vallisneria niet te diep geplant worden. Dan verslijmt uw plant aan een gebrek van zuurstof. Hoe plant u deze plant dan makkelijk? Plant de uw Vallisneria zoals gewoonlijk achter in de grond. Trek de plant door middel van de bladeren zoveel mogelijk uit de grond maar dat hij net niet gaat drijven. Kijk of de plant goed blijft zitten en hij niet te diep zit. Herhaal dit voor alle andere Vallisneria.   De Americana stekken of vermenigvuldigen. Dit kunt u de Aquarium plant vrijwel zelf laten doen. U hoeft alleen maar een paar bladeren te korten. (niet korter dan 5 centimeter boven de kroon anders zal de kroon beschadigen) De Vallisneria maakt dan een groei/stress hormoon aan waardoor hij wilt vermenigvuldigen om te overleven. Binnen enkele week zal de plant een uitloper groeien waaruit een kleine versie groeit. Deze begint heel klein en is vanaf 5 centimeter te herstekken. U kunt dit stukje loshalen als hij groot genoeg is (minimaal 5 centimeter) of laten zitten zodat hij verder gaat stekken en een hele rij met kleine stekjes vormt. Dit vergt wel meer energie van de moederplant. Vaak gaat de hoofd Vallisneria na vele stekjes verloren, maar het levert wel meer nieuwe planten op. U kunt dit voorkomen met voldoende voeding en bouw stoffen voor de plant.   De Vallisneria Natans heeft / Krijgt bruine bladeren. Dit is in de meeste gevallen niet schadelijk voor de plant en met behulp van wat extra planten voeding en verlichting zal hij snel weer de oude zijn. Let wel op: De plant heeft van nature bovenin bruinere bladeren dan onderin.     

€ 3,49*

Tip
Ludwigia Perennis 'Red'

€ 2,99*

Anubias Bonsai
De Anubias Bonsai is een moerasplant, zoals bijna alle Anubias planten. Deze plant doet het heel goed in een aquarium. Let er echter wel op dat je de plant nooit direct in de bodem plant, omdat deze anders zal verstikken. Plant daarom altijd de wortelstok (rizoom) boven de grond of - en dat is nog beter - bindt de plant met behulp van een touwtje vast om een ornament, zoals hout of steen. Vanwege de stugge structuur is deze plant uitstekend geschikt voor vissen die houden van slopen zoals cichliden, maanvissen en discussen! Hoe stek je de Anubias Bonsai? Je kan bij de Anubias Bonsai, zoals bij elke wortelstok, de plant stekken door elke 4 á 5 bladeren de rizoom door te knippen. Het nieuwe plantje kan je dan gewoon planten zoals je de originele plant geplaatst hebt, dus je Anubias Bonsai levert ook nog eens nieuwe planten op! Tip: Snoei niet te veel in één keer Anubias planten zijn lichtelijk giftig. Dit kan geen kwaad, mits je niet een té grote snoeibeurt in een keer uitvoert.    

€ 4,49*

Excellent Guppyvoer

€ 4,89 - € 10,89*

Tip
Lobelia Cardinalis
De Lobelia Cardinalis is de lievelings plant van de eigenaar van Aquania (Indy de Jong). Dit omdat de aquariumplant vanaf boven af mooi donkergroen is maar vanaf onder diep paars wordt. Ook omdat het natuurlijk een typische Hollandse aquarium plant is en past bij een Hollandse aquarium. Mits hij voldoende aquarium planten bemesting krijgt zal hij het zeer goed doen in uw aquarium. De plant is een typisch midden zone plant en doet het in vrijwel elk aquarium. Hij is zeer geschikt voor het standaard tropische aquarium -"Door de stevige stengels kan hij wel tegen een stootje.'- De behoeftes van deze plant maken het zeer geschikt voor de beginnende aquariaan.   De Lobelia Cardinalis stekken De Lobelia is vrij eenvoudig te stekken. Het is een stengel plant die een beetje zijwaarts groeit. U kunt de plant afknippen per zijwaarts stukje zolang beide overgebleven stukken maar wortels bevatten. Vervolgens plant u dit in de bodem of op een ornament.     De Lobelia Cardinalis valt uit elkaar? Dit kan voorkomen bij Lobelia's die in de schaduw staan of te dicht zijn geplant. Zo krijgen de wortels geen zuurstof en ontstaat er wortelrot. De plant rot nu vanaf onderaf en u merkt dit waarschijnlijk pas als de bladeren verslijmen en loslaten. Zorg daarom dat u uw Lobelia Cardinalis altijd losjes in de bodem plant en genoeg stroming en aquarium verlichting geeft.

€ 2,49*

Tip
Nomaphila Siamensis
Nomaphila Siamensis heeft vrij weinig nodig om het goed te doen in uw aquarium. Omdat deze plant vrij fors kan worden vult hij mooi uw achtergrond. De Nomaphila Siamensis heeft vrij weinig behoeftes en kan met minimale voeding en verlichting overleven. Dit maakt het geschikt als achtergrond plant voor donkere hoekjes.    De Nomaphila Siamensis verzorgen Deze aquarium plant is vrij eenvoudig te verzorgen. De plant stelt weinig eisen aan het aquarium en is een echte volle achtergrondplant. Omdat hij weinig behoeftes heeft aan het aquariumwater doet hij het in vrijwel ieder aquarium. Wel wordt de Nomaphila Siamensis mooier en steviger als hij in optimale groei omstandigheden staat! Door de grote stevige bladeren is dit ook een plant die vaak met rust gelaten wordt door lichte planten eters. (Geen 100% garantie) Steek de plant lichtjes in de bodem en hij zal zeer groot en robuust worden.   Deze plant stekken De Siamensis valt onder de stengelplanten. Stengelplanten zijn vrij eenvoudig te vermenigvuldigen. Het enige wat u hoeft te doen is de plant net boven aan het blad af te knippen en dit stukje vervolgens er naast in de bodem steken. De plant maakt binnen enkele dagen al nieuwe verse wortels aan!   Extra Tip van Indy de Jong! "Geef deze plant een plekje in de stroming en hij groeit uit tot een ware eye catcher!"  

€ 2,99*

Tip
Alternanthera Rosaefolia
Alternanthera Rosaefolia is een populaire aquariumplant die u veel terug ziet als " rode plant voor beginners ". Deze plant is makkelijk te houden maar eist wel iets meer Calcium en Nitraat. U zou ook Easy Life Profito kunnen toevoegen. Dit is all-arround planten voeding en bied een mooie basis voor bijna alle aquariumplanten.Mooie rode kleur en toch makkelijk te houden!Makkelijk te stekken. Kan zeer mooi groeien.Te combineren in de 5+1 Aquarium planten actie.Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden!De Alternanthera Rosaefolia stekken of kwekenDeze aquariumplant is vrij eenvoudig te stekken.Knip de plant bij het stukje waar de bladeren uit groeien. (Node) Vervolgens plant u dit nieuwe stukje los in de bodem. Binnen enkele weken zal de plant mooie wortels aanmaken die op zoek gaan naar nuttige voedingstoffen voor de Alternanthera Rosaefolia.De Alternanthera Rosaefolia gezonder laten wordenDeze plant heeft iets meer behoefte aan Calcium en Nitraat. Dit zit standaard in de meeste tropische aquariums door de uitscheiding van de vissen.Bij zachter aquarium water neemt deze plant meer voedingstoffen op. Doordat de plant meer bouwstoffen heeft om mee te groeien maakt hij ook stevigere en dikkere stengels aan. Houd er wel rekening mee dat hoe meer voeding de plant opneemt hij om meer licht (meestal geen probleem) en meer Co2 zal vragen. Voegt u dit niet toe? Dan zal u ongetwijfeld last krijgen van Baard, Draad of punt algen. Gewervelde blaadjes, snelle groei en strekken zijn ook tekenen van een Co2 tekort.

€ 2,49*

Tip
Regenboog steen
1 Stuk Regenboog steen

€ 9,99*

Tip
Micranthemum Monte Carlo
De Micranthemum Monte Carlo Bodemplanten kan je het beste in porties verdelen en lichtjes in de bodem planten. Doe dit met een tussenruimte van circa 1 centimeter. Eventueel kan je de plant als een plakje uit het potje halen en deze een aantal weken op de bodem leggen en verzwaren met een kiezel totdat deze is vastgegroeid (doe dit niet als je vissen hebt die woelen). Hoe stek je een bodemplant? Je kan gewoon porties van de plant afknippen en opnieuw planten. Tip: een mooi tapijt Bodembedekkers zijn zeer geschikt om een prachtig tapijt in je aquarium van te maken. Ze zijn makkelijk stekbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je aquarium.

€ 3,49*

Tip
Jack fruit leaves
20 stuks per pak

€ 0,29*

Tip
Lilaeopsis Novae-zelandiae

€ 2,49*

Tip
3D - Achterwand Root
Over de aquarium 3D achterwandenDe Realistische achterwanden van Ceremic nature zijn kant-en-klaar te plaatsen in het aquarium. De achterwanden zijn gemaakt van een polyester basis en afgewerkt met een harde toplaag waardoor het volledig veilig is voor mens, dier en natuur. Plaatsen in het aquariumDe achterstukken zijn zwaarder dan water waardoor u hem niet vast hoeft te kitten aan de achterkant van uw aquarium. De zijkanten zijn voorzien van een gaasje waardoor er geen vissen achter de wand kunnen komen. De verf techniekDe achterwanden zijn geverfd door middel van de airbrush techniek en hebben hierdoor een kleurvaste laag van een zeer hoge kwaliteit. Ook zorgt deze verf techniek er voor dat elk exemplaar uniek is!Om deze reden hebben ze geen giftige epoxy laag nodig om verkleuring te voorkomen.Let op met gebruik van Ozon water! Dit kan, afhankelijk van de concentratie en duur van het gebruik, schade toebrengen aan de CeramicNature producten

€ 59,99 - € 397,99*

Tip
Bogwood
Dit bogwood werd vroeger kienhout genoemd.   Kan goed in de post verzonden worden.

€ 24,95*

Tip
Anubias Nana op Lava steen

€ 7,49*

Garnalen Lolly

€ 7,49 - € 7,95*

Tip
Easy Life Profito
Easy Life Profito is een professioneel planten voedingsmiddel dat geschikt is voor alle aquariumplanten. De verhouding van ingrediënten is geoptimaliseerd om de planten in uw aquarium gezond en sterk te laten groeien. Alle voedingsstoffen die de planten nodig hebben zitten verwerkt in één product voor efficiënte bemesting van aquariumplanten. InhoudEasy Life Profito bevat hoge concentraties ijzer, kalium en magnesium, zodat alle planten de mogelijkheid hebben om deze essentiële voedingsstoffen goed op te nemen. Daarnaast bevat deze plant fertilizer belangrijke nutriënten en mineralen die zorgen voor een compleet aanbod aan voedingsstoffen. Deze ingrediënten bestaan onder andere uit mangaan, boor, kobalt, lithium, molybdeen, koper, tin, nikkel, fluor, jood, aluminium, zink, seleen en vanadium.GebruikDe geadviseerde dosering van Easy Life Profito is 10 milliliter per 100 liter aquariumwater. Gebruik dit middel wekelijks en bouw de dosering in het begin op. U start dan bijvoorbeeld met een derde deel van de aangeraden dosering. Naarmate u het product langer gebruikt, kunt u de dosering aanpassen op de gewenste plantengroei. De geschikte dosis kan worden bepaald door te letten op tekenen van het aquarium en nieuw gebladerte. Lichtgekleurde, groene of gele jonge bladeren duiden erop dat de dosis kan worden verhoogd. Beginnen er algen in de bak te groeien of merkt u dat de plantengroei een maximum heeft bereikt, verlaag dan de dosering.

Inhoud: 250 Milliliter

€ 6,99 - € 17,99*

Tip
Easy Life Easy Carbo
Easy Life Easy Carbo Easy life easyCarbo is een vloeibare vorm van co2 (het is namelijk een vloeibare vorm van koolstofdioxide) dit is zeer gunstig voor de planten! Als planten te weinig co2 opnemen kunnen ze verslijmen wat afval stoffen veroorzaakt gevolgt door algen, voeg in dit geval een dosering easy carbo toe en uw planten worden weer zoals vanouds! Dosering: 1 ml per 50 liter dagelijks tot maximaal 2 ml per 50 liter dagelijks. Belangrijk Wanneer u een lage KH heeft (zacht water) zijn er een aantal planten die gevoelig kunnen reageren op de easycarbo (CO2 maakt uw water iets zuurder)  zoals Vallisneria of elodea densa, Doseer dan de helf en om de dag. EasyCarbo kan zonder problemen gebruikt met of zonder CO2-bemesting.

Inhoud: 250 Milliliter

€ 6,99 - € 19,99*

Tip
Vesicularia Dubyana op kienhout
Vesicularia Dubyana of Javamos voorgegroeid op een stuk aquarium hout. Aquarium mos hoeft u niet meer zelf te bevestigen! Omdat het aquariummos al bevestigd is op het hout hoeft u niet zelf te akelen met mos. Het Java mos is zodanig op het hout bevestigd dat het nog genoeg ruimte heeft om voldoende te groeien in uw aquarium. Mos kan je het beste plaatsen in de stroming bij een normale hoeveelheid licht. Mos dient als schuilplek voor jongbroed en filtert het water, waardoor het schoner blijft. Organisch materiaal blijft vastzitten in het mos waar garnalen en kleine vissen vervolgens weer van eten. Voor de aquaria met garnalen is mos zeer aan te raden. Hoe stek je mos? Mos stekkken is zeer eenvoudig: pluk of knip het mos uit elkaar, en klaar! Tip: Overal mos Vanwege de flexibiliteit van mos kan je de kieren in houtstukken of ornamenten makkelijk opvullen met mos! Dat geeft een heel mooi effect en je aquarium ziet er gelijk nog natuurlijker uit! Let wel op dat er genoeg stroming is op de plek waar je het mos wil stoppen.

€ 14,49*

Tip
Easy Life Ferro
Easy-Life Ferro bevat gemakkelijk opneembaar ijzer voor waterplanten. IJzer is onmisbaar voor een goede opbouw van plantenbladeren. Het zorgt voor de “groene kleur” van het blad. Een tekort aan ijzer leidt tot ‘vergeling’ van aquariumplanten, met Ferro is dat gemakkelijk te verhelpen. Vooral bij veel snelgroeiende planten in het aquarium kan er snel een ijzertekort ontstaan.

€ 6,49 - € 10,49*