Aquarium Mosbal

€ 2,49*

Direct beschikbaar, levertijd Voor 16:00 besteld vandaag verzonden

Aantal
Productnummer: 92331.1
Productinformatie "Aquarium Mosbal"
De Chladophora Mosbal is een bal samengesteld uit alg.
Deze alg rolt van nature over de rivier bodem waardoor deze bal mooi rond wordt. Tegenwoordig worden ze ook in veel aquariums op de voorgrond gehouden. 
Mosballen zijn ideaal om uw voorgrond er fraai uit te laten zien. Ze zijn daarom ook zeer geschikt voor garnalen aquariums. 
Dieren zoals dwerggarnalen vinden veel stukjes voedsel die de ballen tussen de algenvezels verzamelen.   


Verzorging van de Chladophora mosbal

Deze mosbol ziet er misschien iets anders uit dan de meeste maar dat maakt hem juist uniek en leuk!


- Rol de mosbal 1x per week om

Zo voorkom je dat hij op 1 kant blijft liggen en deze kant minder licht krijgt. Hierdoor kan hij namelijk geel of dof van kleur worden.
Ook een tekort aan plantenvoeding kan er voor zorgen dat de bal verkleurd.
Deze handeling voorkomt ook misvormingen. Wees voorzichtig met het handelen van de Mosbal en 

- Knijp hem absoluut niet (hard) uit!

dit zorgt er voor dat de structuur kapot kan gaan en dan valt de bal uit elkaar. Is dit een ramp? Nee lees door voor de uitleg!  
  

Vermenigvuldigen

Zijn deze ballen te vermenigvuldigen? Ja en nog wel op 2 manieren.

- Laat de mosbal het zelf doen

Plaats meerdere mosballen op een vlakke bodem in de stroming. 

Door het geschuur langs elkaar krijgen ze baby stukjes mosballen die op den duur uitgroeien tot mooie grote ronde mosballen. 

- Doe het zelf

Knip een mosbal in vele stukjes en rol deze tot een bal met de hand. 

Zo kunt u veel mosballen in 1x maken.
Plaats ze vervolgens op een vlakke bodem in de stroming om er voor te zorgen dat ze rond blijven.
Een groot deel zal uit elkaar vallen, rol deze gewoon weer op en op den duur zal hij vast groeien in elkaar.
Familie: Aegagropila
Hoogte plant: 2-5 CM
Licht: Normaal - Veel
Positie in het aquarium: Voorgrond
Regio: Europa
Soort: Mos

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.


Aanbevolen producten

Tip
3D - Achterwand Root
Over de aquarium 3D achterwandenDe Realistische achterwanden van Ceremic nature zijn kant-en-klaar te plaatsen in het aquarium. De achterwanden zijn gemaakt van een polyester basis en afgewerkt met een harde toplaag waardoor het volledig veilig is voor mens, dier en natuur. Plaatsen in het aquariumDe achterstukken zijn zwaarder dan water waardoor u hem niet vast hoeft te kitten aan de achterkant van uw aquarium. De zijkanten zijn voorzien van een gaasje waardoor er geen vissen achter de wand kunnen komen. De verf techniekDe achterwanden zijn geverfd door middel van de airbrush techniek en hebben hierdoor een kleurvaste laag van een zeer hoge kwaliteit. Ook zorgt deze verf techniek er voor dat elk exemplaar uniek is!Om deze reden hebben ze geen giftige epoxy laag nodig om verkleuring te voorkomen.Let op met gebruik van Ozon water! Dit kan, afhankelijk van de concentratie en duur van het gebruik, schade toebrengen aan de CeramicNature producten

€ 59,99 - € 397,99*

Tip
Alternanthera Rosaefolia
Alternanthera Rosaefolia is een populaire aquariumplant die u veel terug ziet als " rode plant voor beginners ". Deze plant is makkelijk te houden maar eist wel iets meer Calcium en Nitraat. U zou ook Easy Life Profito kunnen toevoegen. Dit is all-arround planten voeding en bied een mooie basis voor bijna alle aquariumplanten.Mooie rode kleur en toch makkelijk te houden!Makkelijk te stekken. Kan zeer mooi groeien.Te combineren in de 5+1 Aquarium planten actie.Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden!De Alternanthera Rosaefolia stekken of kwekenDeze aquariumplant is vrij eenvoudig te stekken.Knip de plant bij het stukje waar de bladeren uit groeien. (Node) Vervolgens plant u dit nieuwe stukje los in de bodem. Binnen enkele weken zal de plant mooie wortels aanmaken die op zoek gaan naar nuttige voedingstoffen voor de Alternanthera Rosaefolia.De Alternanthera Rosaefolia gezonder laten wordenDeze plant heeft iets meer behoefte aan Calcium en Nitraat. Dit zit standaard in de meeste tropische aquariums door de uitscheiding van de vissen.Bij zachter aquarium water neemt deze plant meer voedingstoffen op. Doordat de plant meer bouwstoffen heeft om mee te groeien maakt hij ook stevigere en dikkere stengels aan. Houd er wel rekening mee dat hoe meer voeding de plant opneemt hij om meer licht (meestal geen probleem) en meer Co2 zal vragen. Voegt u dit niet toe? Dan zal u ongetwijfeld last krijgen van Baard, Draad of punt algen. Gewervelde blaadjes, snelle groei en strekken zijn ook tekenen van een Co2 tekort.

€ 2,49*

Anubias Bonsai
De Anubias Bonsai is een moerasplant, zoals bijna alle Anubias planten. Deze plant doet het heel goed in een aquarium. Let er echter wel op dat je de plant nooit direct in de bodem plant, omdat deze anders zal verstikken. Plant daarom altijd de wortelstok (rizoom) boven de grond of - en dat is nog beter - bindt de plant met behulp van een touwtje vast om een ornament, zoals hout of steen. Vanwege de stugge structuur is deze plant uitstekend geschikt voor vissen die houden van slopen zoals cichliden, maanvissen en discussen! Hoe stek je de Anubias Bonsai? Je kan bij de Anubias Bonsai, zoals bij elke wortelstok, de plant stekken door elke 4 á 5 bladeren de rizoom door te knippen. Het nieuwe plantje kan je dan gewoon planten zoals je de originele plant geplaatst hebt, dus je Anubias Bonsai levert ook nog eens nieuwe planten op! Tip: Snoei niet te veel in één keer Anubias planten zijn lichtelijk giftig. Dit kan geen kwaad, mits je niet een té grote snoeibeurt in een keer uitvoert.    

€ 4,49*

Tip
Anubias Nana op Lava steen

€ 7,49*

Tip
Bogwood
Dit bogwood werd vroeger kienhout genoemd.   Kan goed in de post verzonden worden.

€ 24,95*

Tip
Easy Life Easy Carbo
Easy Life Easy Carbo Easy life easyCarbo is een vloeibare vorm van co2 (het is namelijk een vloeibare vorm van koolstofdioxide) dit is zeer gunstig voor de planten! Als planten te weinig co2 opnemen kunnen ze verslijmen wat afval stoffen veroorzaakt gevolgt door algen, voeg in dit geval een dosering easy carbo toe en uw planten worden weer zoals vanouds! Dosering: 1 ml per 50 liter dagelijks tot maximaal 2 ml per 50 liter dagelijks. Belangrijk Wanneer u een lage KH heeft (zacht water) zijn er een aantal planten die gevoelig kunnen reageren op de easycarbo (CO2 maakt uw water iets zuurder)  zoals Vallisneria of elodea densa, Doseer dan de helf en om de dag. EasyCarbo kan zonder problemen gebruikt met of zonder CO2-bemesting.

Inhoud: 250 Milliliter

€ 6,99 - € 19,99*

Tip
Easy Life Ferro
Easy-Life Ferro bevat gemakkelijk opneembaar ijzer voor waterplanten. IJzer is onmisbaar voor een goede opbouw van plantenbladeren. Het zorgt voor de “groene kleur” van het blad. Een tekort aan ijzer leidt tot ‘vergeling’ van aquariumplanten, met Ferro is dat gemakkelijk te verhelpen. Vooral bij veel snelgroeiende planten in het aquarium kan er snel een ijzertekort ontstaan.

€ 6,49 - € 10,49*

Tip
Easy Life Profito
Easy Life Profito is een professioneel planten voedingsmiddel dat geschikt is voor alle aquariumplanten. De verhouding van ingrediënten is geoptimaliseerd om de planten in uw aquarium gezond en sterk te laten groeien. Alle voedingsstoffen die de planten nodig hebben zitten verwerkt in één product voor efficiënte bemesting van aquariumplanten. InhoudEasy Life Profito bevat hoge concentraties ijzer, kalium en magnesium, zodat alle planten de mogelijkheid hebben om deze essentiële voedingsstoffen goed op te nemen. Daarnaast bevat deze plant fertilizer belangrijke nutriënten en mineralen die zorgen voor een compleet aanbod aan voedingsstoffen. Deze ingrediënten bestaan onder andere uit mangaan, boor, kobalt, lithium, molybdeen, koper, tin, nikkel, fluor, jood, aluminium, zink, seleen en vanadium.GebruikDe geadviseerde dosering van Easy Life Profito is 10 milliliter per 100 liter aquariumwater. Gebruik dit middel wekelijks en bouw de dosering in het begin op. U start dan bijvoorbeeld met een derde deel van de aangeraden dosering. Naarmate u het product langer gebruikt, kunt u de dosering aanpassen op de gewenste plantengroei. De geschikte dosis kan worden bepaald door te letten op tekenen van het aquarium en nieuw gebladerte. Lichtgekleurde, groene of gele jonge bladeren duiden erop dat de dosis kan worden verhoogd. Beginnen er algen in de bak te groeien of merkt u dat de plantengroei een maximum heeft bereikt, verlaag dan de dosering.

Inhoud: 250 Milliliter

€ 6,99 - € 17,99*

Excellent Guppyvoer

€ 4,89 - € 10,89*

Garnalen Lolly

€ 7,49 - € 7,95*

Tip
Jack fruit leaves
20 stuks per pak

€ 0,29*

Tip
Lilaeopsis Novae-zelandiae

€ 2,49*

Tip
Lobelia Cardinalis
De Lobelia Cardinalis is de lievelings plant van de eigenaar van Aquania (Indy de Jong). Dit omdat de aquariumplant vanaf boven af mooi donkergroen is maar vanaf onder diep paars wordt. Ook omdat het natuurlijk een typische Hollandse aquarium plant is en past bij een Hollandse aquarium. Mits hij voldoende aquarium planten bemesting krijgt zal hij het zeer goed doen in uw aquarium. De plant is een typisch midden zone plant en doet het in vrijwel elk aquarium. Hij is zeer geschikt voor het standaard tropische aquarium -"Door de stevige stengels kan hij wel tegen een stootje.'- De behoeftes van deze plant maken het zeer geschikt voor de beginnende aquariaan.   De Lobelia Cardinalis stekken De Lobelia is vrij eenvoudig te stekken. Het is een stengel plant die een beetje zijwaarts groeit. U kunt de plant afknippen per zijwaarts stukje zolang beide overgebleven stukken maar wortels bevatten. Vervolgens plant u dit in de bodem of op een ornament.     De Lobelia Cardinalis valt uit elkaar? Dit kan voorkomen bij Lobelia's die in de schaduw staan of te dicht zijn geplant. Zo krijgen de wortels geen zuurstof en ontstaat er wortelrot. De plant rot nu vanaf onderaf en u merkt dit waarschijnlijk pas als de bladeren verslijmen en loslaten. Zorg daarom dat u uw Lobelia Cardinalis altijd losjes in de bodem plant en genoeg stroming en aquarium verlichting geeft.

€ 2,49*

Tip
Ludwigia Perennis 'Red'

€ 2,99*

Tip
Micranthemum Monte Carlo
De Micranthemum Monte Carlo Bodemplanten kan je het beste in porties verdelen en lichtjes in de bodem planten. Doe dit met een tussenruimte van circa 1 centimeter. Eventueel kan je de plant als een plakje uit het potje halen en deze een aantal weken op de bodem leggen en verzwaren met een kiezel totdat deze is vastgegroeid (doe dit niet als je vissen hebt die woelen). Hoe stek je een bodemplant? Je kan gewoon porties van de plant afknippen en opnieuw planten. Tip: een mooi tapijt Bodembedekkers zijn zeer geschikt om een prachtig tapijt in je aquarium van te maken. Ze zijn makkelijk stekbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je aquarium.

€ 3,49*

Tip
Nomaphila Siamensis
Nomaphila Siamensis heeft vrij weinig nodig om het goed te doen in uw aquarium. Omdat deze plant vrij fors kan worden vult hij mooi uw achtergrond. De Nomaphila Siamensis heeft vrij weinig behoeftes en kan met minimale voeding en verlichting overleven. Dit maakt het geschikt als achtergrond plant voor donkere hoekjes.    De Nomaphila Siamensis verzorgen Deze aquarium plant is vrij eenvoudig te verzorgen. De plant stelt weinig eisen aan het aquarium en is een echte volle achtergrondplant. Omdat hij weinig behoeftes heeft aan het aquariumwater doet hij het in vrijwel ieder aquarium. Wel wordt de Nomaphila Siamensis mooier en steviger als hij in optimale groei omstandigheden staat! Door de grote stevige bladeren is dit ook een plant die vaak met rust gelaten wordt door lichte planten eters. (Geen 100% garantie) Steek de plant lichtjes in de bodem en hij zal zeer groot en robuust worden.   Deze plant stekken De Siamensis valt onder de stengelplanten. Stengelplanten zijn vrij eenvoudig te vermenigvuldigen. Het enige wat u hoeft te doen is de plant net boven aan het blad af te knippen en dit stukje vervolgens er naast in de bodem steken. De plant maakt binnen enkele dagen al nieuwe verse wortels aan!   Extra Tip van Indy de Jong! "Geef deze plant een plekje in de stroming en hij groeit uit tot een ware eye catcher!"  

€ 2,99*

Tip
Regenboog steen
1 Stuk Regenboog steen

€ 9,99*

Tip
Vallisneria Americana 'Natans'
De Vallisneria Americana 'Natans' neemt voornamelijk aquariumvoeding op vanuit de bodem maar ook een groot deel vanuit de bladeren. Dit kunt u zien als u water ververst met water wat een paar graden kouder is. Dan ziet u allemaal kleine belletjes aan de bladeren van deze Vallisneria plant komen dit ontstaat uit fotosynthese.   Hoe plant u de Vallisneria Natans? Deze Vallisneria moet net zoals elke Vallisneria niet te diep geplant worden. Dan verslijmt uw plant aan een gebrek van zuurstof. Hoe plant u deze plant dan makkelijk? Plant de uw Vallisneria zoals gewoonlijk achter in de grond. Trek de plant door middel van de bladeren zoveel mogelijk uit de grond maar dat hij net niet gaat drijven. Kijk of de plant goed blijft zitten en hij niet te diep zit. Herhaal dit voor alle andere Vallisneria.   De Americana stekken of vermenigvuldigen. Dit kunt u de Aquarium plant vrijwel zelf laten doen. U hoeft alleen maar een paar bladeren te korten. (niet korter dan 5 centimeter boven de kroon anders zal de kroon beschadigen) De Vallisneria maakt dan een groei/stress hormoon aan waardoor hij wilt vermenigvuldigen om te overleven. Binnen enkele week zal de plant een uitloper groeien waaruit een kleine versie groeit. Deze begint heel klein en is vanaf 5 centimeter te herstekken. U kunt dit stukje loshalen als hij groot genoeg is (minimaal 5 centimeter) of laten zitten zodat hij verder gaat stekken en een hele rij met kleine stekjes vormt. Dit vergt wel meer energie van de moederplant. Vaak gaat de hoofd Vallisneria na vele stekjes verloren, maar het levert wel meer nieuwe planten op. U kunt dit voorkomen met voldoende voeding en bouw stoffen voor de plant.   De Vallisneria Natans heeft / Krijgt bruine bladeren. Dit is in de meeste gevallen niet schadelijk voor de plant en met behulp van wat extra planten voeding en verlichting zal hij snel weer de oude zijn. Let wel op: De plant heeft van nature bovenin bruinere bladeren dan onderin.     

€ 3,49*

Nu in de aanbieding

%
Mini Oxydator
De Oxidator is een vervanging voor de luchtpomp met een aantal voordelen: Geruisloos Onverslijtbaar Geenslangen of snoeren Maximale redoxpotentiaal Bevordert aerobe reinigingsbacteriën Gebruik nooit meer katalysators dan is aangegeven. Anders bestaat het risico dat de kieuwen “verbranden” door peroxide. Tot 30L 30/100L 100/200L 200/400L 400/1000L 1000/2000L 2000/4000L Mini Oxydator 1 mini vlst.4,9% Oxydator D vlst.6% +1 kat Oxydator A vlst.6% +1 kat vlst.6% +1 kat vlst.6% +2 kat Oxydator W vlst.6% +2 kat Vlst.6%+ 3/4 kat of vlst.19,9% +1 Kat Vlst.19,9% +1 kat Vlst.19,9% +2 kat Vlst=vloeisoft |…%=concentratie | Kat=katalysator

€ 14,49* € 16,95*

Aquarium Mosbal
De Chladophora Mosbal is een bal samengesteld uit alg. Deze alg rolt van nature over de rivier bodem waardoor deze bal mooi rond wordt. Tegenwoordig worden ze ook in veel aquariums op de voorgrond gehouden. Mosballen zijn ideaal om uw voorgrond er fraai uit te laten zien. Ze zijn daarom ook zeer geschikt voor garnalen aquariums. Dieren zoals dwerggarnalen vinden veel stukjes voedsel die de ballen tussen de algenvezels verzamelen.   Verzorging van de Chladophora mosbalDeze mosbol ziet er misschien iets anders uit dan de meeste maar dat maakt hem juist uniek en leuk!- Rol de mosbal 1x per week omZo voorkom je dat hij op 1 kant blijft liggen en deze kant minder licht krijgt. Hierdoor kan hij namelijk geel of dof van kleur worden.Ook een tekort aan plantenvoeding kan er voor zorgen dat de bal verkleurd. Deze handeling voorkomt ook misvormingen. Wees voorzichtig met het handelen van de Mosbal en - Knijp hem absoluut niet (hard) uit!dit zorgt er voor dat de structuur kapot kan gaan en dan valt de bal uit elkaar. Is dit een ramp? Nee lees door voor de uitleg!    VermenigvuldigenZijn deze ballen te vermenigvuldigen? Ja en nog wel op 2 manieren.- Laat de mosbal het zelf doenPlaats meerdere mosballen op een vlakke bodem in de stroming. Door het geschuur langs elkaar krijgen ze baby stukjes mosballen die op den duur uitgroeien tot mooie grote ronde mosballen. - Doe het zelfKnip een mosbal in vele stukjes en rol deze tot een bal met de hand. Zo kunt u veel mosballen in 1x maken. Plaats ze vervolgens op een vlakke bodem in de stroming om er voor te zorgen dat ze rond blijven. Een groot deel zal uit elkaar vallen, rol deze gewoon weer op en op den duur zal hij vast groeien in elkaar.

€ 2,49 - € 6,95*

%
Lagenandra Meeboldii Red

€ 2,99* € 3,49*

%
Kokosnoot met Gat
Deze kokosnoot bied schuil mogelijkheden aan voor uw bodemvissen zoals Pleco's, Ancistrussen, Corydoras en bijvoorbeeld (dwerg) kreeften.

€ 2,49* € 3,99*

%
Lucht uitstroomsteen Balk 13 cm
Uitstroomsteen voor in het aquarium. Deze uitstroomsteen is makkelijk op de bodem te plaatsen. Dient aangesloten te worden op 4/6mm luchtslang.

€ 1,99* € 2,49*

%
Terugslang ventiel
Met het terugslagventiel zorgt u ervoor dat het water 1 richting op stroomt. Bij stroomuitval wordt hiermee voorkomen dat bijvoorbeeld water terug de pomp in stroomt. Zo voorkomt u dat uw stoppen er uit vliegen.

€ 1,79* € 1,99*

%
Micranthemum Umbrosum
De Micranthemum umbrosum is een voorgrond plant die als een tapijt over uw aquarium groeit. Deze aquariumplant heeft behoefte aan veel licht en de benodigde aquariumbemesting. Let op: Deze plant wordt iets hoger dan bijvoorbeeld de Micranthemum Monte Carlo. En groeit omhoog in plaats van zijwaarts. (Zie afbeelding) Bodemplanten kan je het beste in porties verdelen en lichtjes in de bodem planten. Doe dit met een tussenruimte van circa 1 centimeter. Eventueel kan je de plant als een plakje uit het potje halen en deze een aantal weken op de bodem leggen en verzwaren met een kiezel totdat deze is vastgegroeid (doe dit niet als je vissen hebt die woelen). Hoe stek je een bodemplant? Je kan gewoon porties van de plant afknippen en opnieuw planten. Tip: een mooi tapijt Bodembedekkers zijn zeer geschikt om een prachtig tapijt in je aquarium van te maken. Ze zijn makkelijk stekbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je aquarium.  

€ 1,49* € 3,50*

%
Luchtslang 4/6mm
3 Meter aan luchtslang. 4 mm binnen maat 6 mm buiten maat Voor het aquarium, om de uitstromer van de pomp op aan te sluiten.

€ 1,29* € 1,79*

%
Salvina Natans
De Salvina Natans is een drijfplant. Drijfplanten kunnen helpen tegen zweefalg en andere algen. Daarnaast vinden jongbroed het fijn om tussen de fijne wortelhaartjes vuil te eten. Schuimnest bouwende vissen maken vaak hun nest tussen drijfplanten. Het planten van drijfplanten is makkelijk: je legt hem gewoon in het water. Daarna kunnen de drijfplanten vrij snel uitlopers vormen. Hoe stek je een drijfplant? Knip een blad af van de grootste/gezondste stengel en hij zal snel uitlopers gaan vormen omdat de plant zich bedreigd voelt en wil blijven bestaan. Tip: voedsel voor garnalen Het vuil tussen de wortelhaartjes is een enorme voedselbron voor garnalen en zullen een drijfplant in het aquarium zeker waarderen!  

€ 1,29* € 2,00*

%
Aquarium Zout
350 gram per cup. Maximaal 1x per week en daarna geleidelijk het water verversen. Ter ondersteuning van medicatie bij <strong>zoetwater</strong> aquariumvissen. Alle cellen van vissen bevatte 0.6% tot 0.9% zout dit betekend dat de cellen van zoetwatervissen meer zout bevatten dan het aquarium water zelf, bij zoutwater vissen is dit andersom. De cellen streven naar een evenwicht in zoutgehalte de zouten proberen de vis dus te verlaten. Het is voor water echter gemakkelijker om in het lichaam door te dringen dan het voor de zouten is om dat zelfde lichaam te verlaten. Daarom moeten vissen het water zien kwijt te raken, dit kost <strong>veel energie. </strong> Tijdens medicatie, stressvolle situatie's of energielovende bezigheden kan de vis geen enkele kracht missen. <strong>Aquarium zout helpt om die extra energie te verminderen, dit verminderd dus de lasten op het lichaam.</strong> &nbsp; <em>Zonder jodium</em>

€ 1,25* € 2,99*

%
Lucht uitstroomsteen Bol
Lucht uitstroomsteen Bol Dient aangesloten te worden aan luchtslang.

€ 0,95* € 1,29*