Alternanthera Rosaefolia

€ 2,29*

% € 2,49* (8.03% bespaard)

Direct beschikbaar, levertijd Voor 16:00 besteld vandaag verzonden

Productnummer: 93220
Productinformatie "Alternanthera Rosaefolia"
De Alternanthera Rosaefolia is een populaire aquariumplant die vaak ook wel de “rode plant voor beginners” genoemd wordt. Deze plant is erg makkelijk te onderhouden, maar vereist iets meer calcium en nitraat dan andere planten. Deze lage plant is erg geschikt voor de achtergrond van uw aquarium.

Het planten van de Alternanthera Rosaefolia

De Alternanthera Rosaefolia behoort tot de stengelplanten. Deze familie moet geplant worden met een ruimte van minimaal 0.5 cm tussen de stengels. Wanneer de hele kluit in een keer geplant wordt, is de kans groot dat de plant gaat rotten door onvoldoende doorstroming.

Het stekken van de Alternanthera Rosaefolia

Om stengelplanten te stekken, dient u elke 3 nodes te knippen en die kunt u vervolgens gewoon terugplanten. Daarna moet de onderste 2/3 cm kaal gemaakt worden van bladeren.

Tip: Zorg dat de plant genoeg CO2 kan opnemen

Wanneer er meer voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de plant om op te nemen, zal de plant meer behoefte hebben aan meer licht en meer CO2. De CO2 dient u handmatig toe te voegen, anders zou de plant last kunnen krijgen van Baard, Draad of puntalgen. Andere kenmerken van een CO2-tekort zijn gewervelde blaadjes, snelle groei en strekken.
Familie: Amaranthaceae
Hoogte plant: 10-20 CM
Licht: Normaal
Positie in het aquarium: Achtergrond
Regio: Zuid-Amerika
Soort: Stengelplant

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.


Aanbevolen producten

Tip
3D - Achterwand Root
Over de aquarium 3D achterwandenDe Realistische achterwanden van Ceremic nature zijn kant-en-klaar te plaatsen in het aquarium. De achterwanden zijn gemaakt van een polyester basis en afgewerkt met een harde toplaag waardoor het volledig veilig is voor mens, dier en natuur. Plaatsen in het aquariumDe achterstukken zijn zwaarder dan water waardoor u hem niet vast hoeft te kitten aan de achterkant van uw aquarium. De zijkanten zijn voorzien van een gaasje waardoor er geen vissen achter de wand kunnen komen. De verf techniekDe achterwanden zijn geverfd door middel van de airbrush techniek en hebben hierdoor een kleurvaste laag van een zeer hoge kwaliteit. Ook zorgt deze verf techniek er voor dat elk exemplaar uniek is!Om deze reden hebben ze geen giftige epoxy laag nodig om verkleuring te voorkomen.Let op met gebruik van Ozon water! Dit kan, afhankelijk van de concentratie en duur van het gebruik, schade toebrengen aan de CeramicNature producten

€ 59,99 - € 397,99*

%
Tip
Alternanthera Rosaefolia
De Alternanthera Rosaefolia is een populaire aquariumplant die vaak ook wel de “rode plant voor beginners” genoemd wordt. Deze plant is erg makkelijk te onderhouden, maar vereist iets meer calcium en nitraat dan andere planten. Deze lage plant is erg geschikt voor de achtergrond van uw aquarium. Het planten van de Alternanthera Rosaefolia De Alternanthera Rosaefolia behoort tot de stengelplanten. Deze familie moet geplant worden met een ruimte van minimaal 0.5 cm tussen de stengels. Wanneer de hele kluit in een keer geplant wordt, is de kans groot dat de plant gaat rotten door onvoldoende doorstroming. Het stekken van de Alternanthera Rosaefolia Om stengelplanten te stekken, dient u elke 3 nodes te knippen en die kunt u vervolgens gewoon terugplanten. Daarna moet de onderste 2/3 cm kaal gemaakt worden van bladeren.Tip: Zorg dat de plant genoeg CO2 kan opnemen Wanneer er meer voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de plant om op te nemen, zal de plant meer behoefte hebben aan meer licht en meer CO2. De CO2 dient u handmatig toe te voegen, anders zou de plant last kunnen krijgen van Baard, Draad of puntalgen. Andere kenmerken van een CO2-tekort zijn gewervelde blaadjes, snelle groei en strekken.

€ 2,29* € 2,49*

Anubias Bonsai
De Anubias Bonsai is een moerasplant, zoals bijna alle Anubias planten. Deze plant doet het heel goed in een aquarium. Let er echter wel op dat je de plant nooit direct in de bodem plant, omdat deze anders zal verstikken. Plant daarom altijd de wortelstok (rizoom) boven de grond of - en dat is nog beter - bindt de plant met behulp van een touwtje vast om een ornament, zoals hout of steen. Vanwege de stugge structuur is deze plant uitstekend geschikt voor vissen die houden van slopen zoals cichliden, maanvissen en discussen! Hoe stek je de Anubias Bonsai? Je kan bij de Anubias Bonsai, zoals bij elke wortelstok, de plant stekken door elke 4 á 5 bladeren de rizoom door te knippen. Het nieuwe plantje kan je dan gewoon planten zoals je de originele plant geplaatst hebt, dus je Anubias Bonsai levert ook nog eens nieuwe planten op! Tip: Snoei niet te veel in één keer Anubias planten zijn lichtelijk giftig. Dit kan geen kwaad, mits je niet een té grote snoeibeurt in een keer uitvoert.    

€ 4,49*

Tip
Anubias Nana op Lavasteen

€ 7,49*

Tip
Bogwood
Dit bogwood werd vroeger kienhout genoemd.   Kan goed in de post verzonden worden.

€ 24,95*

Tip
Easy Life Easy Carbo
Easy Life Easy Carbo Easy life easyCarbo is een vloeibare vorm van co2 (het is namelijk een vloeibare vorm van koolstofdioxide) dit is zeer gunstig voor de planten! Als planten te weinig co2 opnemen kunnen ze verslijmen wat afval stoffen veroorzaakt gevolgt door algen, voeg in dit geval een dosering easy carbo toe en uw planten worden weer zoals vanouds! Dosering: 1 ml per 50 liter dagelijks tot maximaal 2 ml per 50 liter dagelijks. Belangrijk Wanneer u een lage KH heeft (zacht water) zijn er een aantal planten die gevoelig kunnen reageren op de easycarbo (CO2 maakt uw water iets zuurder)  zoals Vallisneria of elodea densa, Doseer dan de helf en om de dag. EasyCarbo kan zonder problemen gebruikt met of zonder CO2-bemesting.

Inhoud: 250 Milliliter

€ 6,99 - € 19,99*

Tip
Easy Life Ferro
Easy-Life Ferro bevat gemakkelijk opneembaar ijzer voor waterplanten. IJzer is onmisbaar voor een goede opbouw van plantenbladeren. Het zorgt voor de “groene kleur” van het blad. Een tekort aan ijzer leidt tot ‘vergeling’ van aquariumplanten, met Ferro is dat gemakkelijk te verhelpen. Vooral bij veel snelgroeiende planten in het aquarium kan er snel een ijzertekort ontstaan.

€ 6,49 - € 10,49*

Tip
Easy Life Profito
Easy Life Profito is een professioneel planten voedingsmiddel dat geschikt is voor alle aquariumplanten. De verhouding van ingrediënten is geoptimaliseerd om de planten in uw aquarium gezond en sterk te laten groeien. Alle voedingsstoffen die de planten nodig hebben zitten verwerkt in één product voor efficiënte bemesting van aquariumplanten. InhoudEasy Life Profito bevat hoge concentraties ijzer, kalium en magnesium, zodat alle planten de mogelijkheid hebben om deze essentiële voedingsstoffen goed op te nemen. Daarnaast bevat deze plant fertilizer belangrijke nutriënten en mineralen die zorgen voor een compleet aanbod aan voedingsstoffen. Deze ingrediënten bestaan onder andere uit mangaan, boor, kobalt, lithium, molybdeen, koper, tin, nikkel, fluor, jood, aluminium, zink, seleen en vanadium.GebruikDe geadviseerde dosering van Easy Life Profito is 10 milliliter per 100 liter aquariumwater. Gebruik dit middel wekelijks en bouw de dosering in het begin op. U start dan bijvoorbeeld met een derde deel van de aangeraden dosering. Naarmate u het product langer gebruikt, kunt u de dosering aanpassen op de gewenste plantengroei. De geschikte dosis kan worden bepaald door te letten op tekenen van het aquarium en nieuw gebladerte. Lichtgekleurde, groene of gele jonge bladeren duiden erop dat de dosis kan worden verhoogd. Beginnen er algen in de bak te groeien of merkt u dat de plantengroei een maximum heeft bereikt, verlaag dan de dosering.

Inhoud: 250 Milliliter

€ 6,99 - € 17,99*

Excellent Guppyvoer

€ 4,89 - € 10,89*

Garnalen Lolly

€ 7,49 - € 7,95*

Tip
Jack fruit leaves
20 stuks per pak

€ 0,29*

Tip
Lilaeopsis Novae-zelandiae

€ 2,49*

Tip
Lobelia Cardinalis
De Lobelia Cardinalis is de lievelings plant van de eigenaar van Aquania (Indy de Jong). Dit omdat de aquariumplant vanaf boven af mooi donkergroen is maar vanaf onder diep paars wordt. Ook omdat het natuurlijk een typische Hollandse aquarium plant is en past bij een Hollandse aquarium. Mits hij voldoende aquarium planten bemesting krijgt zal hij het zeer goed doen in uw aquarium. De plant is een typisch midden zone plant en doet het in vrijwel elk aquarium. Hij is zeer geschikt voor het standaard tropische aquarium -"Door de stevige stengels kan hij wel tegen een stootje.'- De behoeftes van deze plant maken het zeer geschikt voor de beginnende aquariaan.   De Lobelia Cardinalis stekken De Lobelia is vrij eenvoudig te stekken. Het is een stengel plant die een beetje zijwaarts groeit. U kunt de plant afknippen per zijwaarts stukje zolang beide overgebleven stukken maar wortels bevatten. Vervolgens plant u dit in de bodem of op een ornament.     De Lobelia Cardinalis valt uit elkaar? Dit kan voorkomen bij Lobelia's die in de schaduw staan of te dicht zijn geplant. Zo krijgen de wortels geen zuurstof en ontstaat er wortelrot. De plant rot nu vanaf onderaf en u merkt dit waarschijnlijk pas als de bladeren verslijmen en loslaten. Zorg daarom dat u uw Lobelia Cardinalis altijd losjes in de bodem plant en genoeg stroming en aquarium verlichting geeft.

€ 2,49*

Tip
Ludwigia Perennis 'Red'

€ 2,99*

Tip
Micranthemum Monte Carlo
De Micranthemum Monte Carlo Bodemplanten kan je het beste in porties verdelen en lichtjes in de bodem planten. Doe dit met een tussenruimte van circa 1 centimeter. Eventueel kan je de plant als een plakje uit het potje halen en deze een aantal weken op de bodem leggen en verzwaren met een kiezel totdat deze is vastgegroeid (doe dit niet als je vissen hebt die woelen). Hoe stek je een bodemplant? Je kan gewoon porties van de plant afknippen en opnieuw planten. Tip: een mooi tapijt Bodembedekkers zijn zeer geschikt om een prachtig tapijt in je aquarium van te maken. Ze zijn makkelijk stekbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je aquarium.

€ 3,49*

Tip
Nomaphila Siamensis
Nomaphila Siamensis heeft vrij weinig nodig om het goed te doen in uw aquarium. Omdat deze plant vrij fors kan worden vult hij mooi uw achtergrond. De Nomaphila Siamensis heeft vrij weinig behoeftes en kan met minimale voeding en verlichting overleven. Dit maakt het geschikt als achtergrond plant voor donkere hoekjes.    De Nomaphila Siamensis verzorgen Deze aquarium plant is vrij eenvoudig te verzorgen. De plant stelt weinig eisen aan het aquarium en is een echte volle achtergrondplant. Omdat hij weinig behoeftes heeft aan het aquariumwater doet hij het in vrijwel ieder aquarium. Wel wordt de Nomaphila Siamensis mooier en steviger als hij in optimale groei omstandigheden staat! Door de grote stevige bladeren is dit ook een plant die vaak met rust gelaten wordt door lichte planten eters. (Geen 100% garantie) Steek de plant lichtjes in de bodem en hij zal zeer groot en robuust worden.   Deze plant stekken De Siamensis valt onder de stengelplanten. Stengelplanten zijn vrij eenvoudig te vermenigvuldigen. Het enige wat u hoeft te doen is de plant net boven aan het blad af te knippen en dit stukje vervolgens er naast in de bodem steken. De plant maakt binnen enkele dagen al nieuwe verse wortels aan!   Extra Tip van Indy de Jong! "Geef deze plant een plekje in de stroming en hij groeit uit tot een ware eye catcher!"  

€ 2,99*

Tip
Regenboog steen
1 Stuk Regenboog steen

€ 9,99*

%
Tip
Vallisneria Americana 'Natans'
De Vallisneria Americana 'Natans' neemt voornamelijk aquariumvoeding op vanuit de bodem maar ook een groot deel vanuit de bladeren. Dit kunt u zien als u water ververst met water wat een paar graden kouder is. Dan ziet u allemaal kleine belletjes aan de bladeren van deze Vallisneria plant komen dit ontstaat uit fotosynthese.   Hoe plant u de Vallisneria Natans? Deze Vallisneria moet net zoals elke Vallisneria niet te diep geplant worden. Dan verslijmt uw plant aan een gebrek van zuurstof. Hoe plant u deze plant dan makkelijk? Plant de uw Vallisneria zoals gewoonlijk achter in de grond. Trek de plant door middel van de bladeren zoveel mogelijk uit de grond maar dat hij net niet gaat drijven. Kijk of de plant goed blijft zitten en hij niet te diep zit. Herhaal dit voor alle andere Vallisneria.   De Americana stekken of vermenigvuldigen. Dit kunt u de Aquarium plant vrijwel zelf laten doen. U hoeft alleen maar een paar bladeren te korten. (niet korter dan 5 centimeter boven de kroon anders zal de kroon beschadigen) De Vallisneria maakt dan een groei/stress hormoon aan waardoor hij wilt vermenigvuldigen om te overleven. Binnen enkele week zal de plant een uitloper groeien waaruit een kleine versie groeit. Deze begint heel klein en is vanaf 5 centimeter te herstekken. U kunt dit stukje loshalen als hij groot genoeg is (minimaal 5 centimeter) of laten zitten zodat hij verder gaat stekken en een hele rij met kleine stekjes vormt. Dit vergt wel meer energie van de moederplant. Vaak gaat de hoofd Vallisneria na vele stekjes verloren, maar het levert wel meer nieuwe planten op. U kunt dit voorkomen met voldoende voeding en bouw stoffen voor de plant.   De Vallisneria Natans heeft / Krijgt bruine bladeren. Dit is in de meeste gevallen niet schadelijk voor de plant en met behulp van wat extra planten voeding en verlichting zal hij snel weer de oude zijn. Let wel op: De plant heeft van nature bovenin bruinere bladeren dan onderin.     

€ 2,79* € 3,49*

Nu in de Aanbieding

%
Lucht uitstroomsteen Bol
Lucht uitstroomsteen Bol Dient aangesloten te worden aan luchtslang.

€ 0,95* € 1,29*

%
Aquarium Zout
350 gram per cup. Maximaal 1x per week en daarna geleidelijk het water verversen. Ter ondersteuning van medicatie bij <strong>zoetwater</strong> aquariumvissen. Alle cellen van vissen bevatte 0.6% tot 0.9% zout dit betekend dat de cellen van zoetwatervissen meer zout bevatten dan het aquarium water zelf, bij zoutwater vissen is dit andersom. De cellen streven naar een evenwicht in zoutgehalte de zouten proberen de vis dus te verlaten. Het is voor water echter gemakkelijker om in het lichaam door te dringen dan het voor de zouten is om dat zelfde lichaam te verlaten. Daarom moeten vissen het water zien kwijt te raken, dit kost <strong>veel energie. </strong> Tijdens medicatie, stressvolle situatie's of energielovende bezigheden kan de vis geen enkele kracht missen. <strong>Aquarium zout helpt om die extra energie te verminderen, dit verminderd dus de lasten op het lichaam.</strong> &nbsp; <em>Zonder jodium</em>

€ 1,25* € 2,99*

%
Luchtslang 4/6mm
3 Meter aan luchtslang. 4 mm binnen maat 6 mm buiten maat Voor het aquarium, om de uitstromer van de pomp op aan te sluiten.

€ 1,29* € 1,79*

%
Salvina Natans
De Salvina Natans is een drijfplant. Drijfplanten kunnen helpen tegen zweefalg en andere algen. Daarnaast vinden jongbroed het fijn om tussen de fijne wortelhaartjes vuil te eten. Schuimnest bouwende vissen maken vaak hun nest tussen drijfplanten. Het planten van drijfplanten is makkelijk: je legt hem gewoon in het water. Daarna kunnen de drijfplanten vrij snel uitlopers vormen. Hoe stek je een drijfplant? Knip een blad af van de grootste/gezondste stengel en hij zal snel uitlopers gaan vormen omdat de plant zich bedreigd voelt en wil blijven bestaan. Tip: voedsel voor garnalen Het vuil tussen de wortelhaartjes is een enorme voedselbron voor garnalen en zullen een drijfplant in het aquarium zeker waarderen!  

€ 1,29* € 2,00*

%
Micranthemum Umbrosum
De Micranthemum umbrosum is een voorgrond plant die als een tapijt over uw aquarium groeit. Deze aquariumplant heeft behoefte aan veel licht en de benodigde aquariumbemesting. Let op: Deze plant wordt iets hoger dan bijvoorbeeld de Micranthemum Monte Carlo. En groeit omhoog in plaats van zijwaarts. (Zie afbeelding) Bodemplanten kan je het beste in porties verdelen en lichtjes in de bodem planten. Doe dit met een tussenruimte van circa 1 centimeter. Eventueel kan je de plant als een plakje uit het potje halen en deze een aantal weken op de bodem leggen en verzwaren met een kiezel totdat deze is vastgegroeid (doe dit niet als je vissen hebt die woelen). Hoe stek je een bodemplant? Je kan gewoon porties van de plant afknippen en opnieuw planten. Tip: een mooi tapijt Bodembedekkers zijn zeer geschikt om een prachtig tapijt in je aquarium van te maken. Ze zijn makkelijk stekbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je aquarium.  

€ 1,49* € 3,50*

%
Terugslag ventiel
Met het terugslagventiel zorgt u ervoor dat het water 1 richting op stroomt. Bij stroomuitval wordt hiermee voorkomen dat bijvoorbeeld water terug de pomp in stroomt. Zo voorkomt u dat uw stoppen er uit vliegen.

€ 1,79* € 1,99*

%
Lucht uitstroomsteen Balk 13 cm
Uitstroomsteen voor in het aquarium. Deze uitstroomsteen is makkelijk op de bodem te plaatsen. Dient aangesloten te worden op 4/6mm luchtslang.

€ 1,99* € 2,49*

%
Tip
Alternanthera Rosaefolia
De Alternanthera Rosaefolia is een populaire aquariumplant die vaak ook wel de “rode plant voor beginners” genoemd wordt. Deze plant is erg makkelijk te onderhouden, maar vereist iets meer calcium en nitraat dan andere planten. Deze lage plant is erg geschikt voor de achtergrond van uw aquarium. Het planten van de Alternanthera Rosaefolia De Alternanthera Rosaefolia behoort tot de stengelplanten. Deze familie moet geplant worden met een ruimte van minimaal 0.5 cm tussen de stengels. Wanneer de hele kluit in een keer geplant wordt, is de kans groot dat de plant gaat rotten door onvoldoende doorstroming. Het stekken van de Alternanthera Rosaefolia Om stengelplanten te stekken, dient u elke 3 nodes te knippen en die kunt u vervolgens gewoon terugplanten. Daarna moet de onderste 2/3 cm kaal gemaakt worden van bladeren.Tip: Zorg dat de plant genoeg CO2 kan opnemen Wanneer er meer voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de plant om op te nemen, zal de plant meer behoefte hebben aan meer licht en meer CO2. De CO2 dient u handmatig toe te voegen, anders zou de plant last kunnen krijgen van Baard, Draad of puntalgen. Andere kenmerken van een CO2-tekort zijn gewervelde blaadjes, snelle groei en strekken.

€ 2,29* € 2,49*

%
Kokosnoot met Gat
Deze kokosnoot bied schuil mogelijkheden aan voor uw bodemvissen zoals Pleco's, Ancistrussen, Corydoras en bijvoorbeeld (dwerg) kreeften.

€ 2,49* € 3,99*

%
Vallisneria Spiralis
De Vallisneria Spiralis loopt ondanks de naam niet in een spiraal maar juist recht omhoog. De plant neemt voornamelijk aquariumvoeding op vanuit de bodem maar ook een groot deel vanuit de bladeren. Dit kunt u zien als u water ververst met water wat een paar graden kouder is. Dan ziet u allemaal kleine belletjes aan de bladeren van de Vallisneria Spiralis komen dit is pure O2 (Zuurstof).   Hoe plant u de Vallisneria Spiralis? De Vallisneria Spiralis moet net zoals elke Vallisneria niet te diep geplant worden. Dan verslijmt uw plant namelijk aan een gebrek van zuurstof. Hoe plant u deze plant dan makkelijk? Plant de uw Vallisneria zoals gewoonlijk achter in de grond. Trek de plant door middel van de bladeren zoveel mogelijk uit de grond maar dat hij net niet gaat drijven. Kijk of de plant goed blijft zitten en hij niet te diep zit. Herhaal dit voor alle andere Vallisneria.   De Vallisneria Spiralis stekken of vermenigvuldigen. Dit kunt u de Aquarium plant vrijwel zelf laten doen. U hoeft alleen maar een paar bladeren te korten. (niet korter dan 5 centimeter boven de kroon anders zal de kroon beschadigen) De Vallisneria maakt dan een groei/stress hormoon aan waardoor hij wilt vermenigvuldigen om te overleven. Binnen enkele week zal de plant een uitloper groeien waaruit een kleine versie groeit. Deze begint heel klein en is vanaf 5 centimeter te herstekken. U kunt dit stukje loshalen als hij groot genoeg is (minimaal 5 centimeter) of laten zitten zodat hij verder gaat stekken en een hele rij met kleine stekjes vormt. Dit vergt wel meer energie van de moederplant. Vaak gaat de hoofd Vallisneria na vele stekjes verloren, maar het levert wel meer nieuwe planten op. U kunt dit voorkomen met voldoende voeding en bouw stoffen voor de plant.   De Vallisneria Spiralis heeft / Krijgt bruine bladeren. Dit is in de meeste gevallen niet schadelijk voor de plant en met behulp van wat extra planten voeding en verlichting zal hij snel weer de oude zijn. Let wel op: De plant heeft van nature bovenin bruinere bladeren dan onderin.     

€ 2,49* € 2,79*

%
Tip
Vallisneria Asiatica
De Vallisneria Asiatica is een perfecte plant voor een echte plantenmuur. De geslierde uiteindes zijn erg leuk om naar te kijken, zeker als ze een beetje in de stroming staan. Met Vallisneria Asiatica kunt u een echte plante muur maken. De geslierd uiteindes zijn zeer amuserend om naar te kijken. (zeker als ze een beetje in de stroming staan) LET OP! Plant de Vallisneria Asiatica niet te diep. Hierdoor verslijmd de plant. Plant de aquariumplant net met zijn "kroontje" boven de grond. De plant neemt voornamelijk aquariumbemesting via de bodem op.

€ 2,49* € 2,99*

Aquarium Mosbal
De Chladophora Mosbal is een bal samengesteld uit alg. Deze alg rolt van nature over de rivier bodem waardoor deze bal mooi rond wordt. Tegenwoordig worden ze ook in veel aquariums op de voorgrond gehouden. Mosballen zijn ideaal om uw voorgrond er fraai uit te laten zien. Ze zijn daarom ook zeer geschikt voor garnalen aquariums. Dieren zoals dwerggarnalen vinden veel stukjes voedsel die de ballen tussen de algenvezels verzamelen.   Verzorging van de Chladophora mosbalDeze mosbol ziet er misschien iets anders uit dan de meeste maar dat maakt hem juist uniek en leuk!- Rol de mosbal 1x per week omZo voorkom je dat hij op 1 kant blijft liggen en deze kant minder licht krijgt. Hierdoor kan hij namelijk geel of dof van kleur worden.Ook een tekort aan plantenvoeding kan er voor zorgen dat de bal verkleurd. Deze handeling voorkomt ook misvormingen. Wees voorzichtig met het handelen van de Mosbal en - Knijp hem absoluut niet (hard) uit!dit zorgt er voor dat de structuur kapot kan gaan en dan valt de bal uit elkaar. Is dit een ramp? Nee lees door voor de uitleg!    VermenigvuldigenZijn deze ballen te vermenigvuldigen? Ja en nog wel op 2 manieren.- Laat de mosbal het zelf doenPlaats meerdere mosballen op een vlakke bodem in de stroming. Door het geschuur langs elkaar krijgen ze baby stukjes mosballen die op den duur uitgroeien tot mooie grote ronde mosballen. - Doe het zelfKnip een mosbal in vele stukjes en rol deze tot een bal met de hand. Zo kunt u veel mosballen in 1x maken. Plaats ze vervolgens op een vlakke bodem in de stroming om er voor te zorgen dat ze rond blijven. Een groot deel zal uit elkaar vallen, rol deze gewoon weer op en op den duur zal hij vast groeien in elkaar.

€ 2,49 - € 6,95*

%
Vallisneria Gigantea
De Vallisneria Gigantea kan een robuuste aquariumplant worden. Met zijn brede lange bladeren wordt deze plant een echte planten muur. Doordat het totale oppervlakte van de Gigantea (Rubra) groot is doet hij goed zijn werk met het filteren van het water. Als u het aquarium ververst met wat een paar graden kouder water dan in het aquarium zal u overal belletjes aan de plant zien. Dit is pure O2 wat de plant loslaat.    De Vallisneria Gigantea Planten De Vallisneria eist wel wat kennis met planten ander zal uw plant snel verslijmen en dood gaan. Er zijn een paar punten waar u rekening mee moet houden. Voldoende Verlichting Doordat de plant sluiert kan hij licht onderbreken voor andere planten maar zo ook voor zichzelf. Snoei hem daarom als hij veel te lang wordt. (hij kan wel 1,50 Meter worden) Plant het kroontje net boven het grind Het kroontje moet zeer ondiep geplant worden. Gebeurd dit niet dan zal de Vallisneria verslijmen. Hoe plant u deze plant dan makkelijk? Plant de Vallisneria Gigantea zoals gewoonlijk achter in de grond. Trek de plant door middel van de bladeren zoveel mogelijk uit de grond maar dat hij net niet gaat drijven. Kijk of de plant goed blijft zitten en hij niet te diep zit. Herhaal dit voor alle andere Vallisneria.   De Vallisneria Gigantea stekken of vermenigvuldigen. Dit kunt u de Aquarium plant vrijwel zelf laten doen. U hoeft alleen maar een paar bladeren te korten. (niet korter dan 5 centimeter boven de kroon anders zal de kroon beschadigen) De Vallisneria maakt dan een groei/stress hormoon aan waardoor hij wilt vermenigvuldigen om te overleven. Binnen enkele week zal de plant een uitloper groeien waaruit een kleine Gigantea groeit. U kunt dit stukje loshalen als hij groot genoeg is of laten zitten zodat hij verder gaat stekken. Vaak gaat de hoofd Vallisneria Gigantea na vele stekjes verloren maar het levert wel meer nieuwe planten op.   De Vallisneria Gigantea heeft / Krijgt bruine bladeren. Dit is in de meeste gevallen niet schadelijk voor de plant en met behulp van wat extra planten voeding en verlichting zal hij snel weer de oude zijn. Let wel op: De plant heeft van nature bovenin bruinere bladeren dan onderin. Bekijk hier alle Vallisneria Soorten van Aquania.nl >>>  

€ 2,49* € 3,25*

%
Cryptocoryne Wendtii Rood
Cryptocoryne Wendtii Rood De Cryptocoryne Wentti Rood is een prachtige plant die erg vriendelijk is in onderhoud en verzorging. De bijzondere kleur van deze Cryptocoryne Wendtii maakt deze plant een goede aanwinst voor uw aquarium. U kunt deze plant in een mooie groep plaatsen en eventueel uitbreiden door de plant te stekken. Cryptocoryne Wendtii Rood verzorgen Deze plant is een echte rozetplant en heeft daarom behoefte aan meer ijzer. Een voedingsrijke bodem is echter voldoende om deze Cryptocoryne te verzorgen. Als de bodem genoeg voedingsstoffen voor de plant bevat, is extra plantenvoeding dus geen harde eis. De lichtbehoefte is normaal tot hoog. Onder de meeste omstandigheden hoeft u de plaatsing of belichting niet aan te passen om deze plant mooi te houden. U kunt de Cryptocoryne Wendtii het beste in de middenzone plaatsen, maar de achterzone is in principe ook geschikt. Deze plant doet het onder veel verschillende omstandigheden goed: de hardheid van het water kan bijvoorbeeld zacht tot hard zijn en de watertemperatuur mag variëren tussen de 20 en 30 graden celsius. De plant kan met de juiste verzorging uitgroeien tot een formaat van ongeveer 15 centimeter. Cryptocoryne Wendtii Rood stekken Om deze Cryptocoryne Wendtii te vermeerderen kunt u de plant stekken. Gebruik een schaar of mesje om de plant op te delen. Knip elke 3-5 rozetten door zodat u meerdere stukken krijgt. Plaats de stukjes in de bodem van het aquarium. Zorg dat de stekjes goed in de bodem zitten; de nieuwe wortels moeten zich nog ontwikkelen en de plantjes kunnen anders naar boven drijven. Voed de aquariumplanten op de manier die u gewend bent.

€ 2,49* € 3,49*

%
Tip
Vallisneria Americana 'Natans'
De Vallisneria Americana 'Natans' neemt voornamelijk aquariumvoeding op vanuit de bodem maar ook een groot deel vanuit de bladeren. Dit kunt u zien als u water ververst met water wat een paar graden kouder is. Dan ziet u allemaal kleine belletjes aan de bladeren van deze Vallisneria plant komen dit ontstaat uit fotosynthese.   Hoe plant u de Vallisneria Natans? Deze Vallisneria moet net zoals elke Vallisneria niet te diep geplant worden. Dan verslijmt uw plant aan een gebrek van zuurstof. Hoe plant u deze plant dan makkelijk? Plant de uw Vallisneria zoals gewoonlijk achter in de grond. Trek de plant door middel van de bladeren zoveel mogelijk uit de grond maar dat hij net niet gaat drijven. Kijk of de plant goed blijft zitten en hij niet te diep zit. Herhaal dit voor alle andere Vallisneria.   De Americana stekken of vermenigvuldigen. Dit kunt u de Aquarium plant vrijwel zelf laten doen. U hoeft alleen maar een paar bladeren te korten. (niet korter dan 5 centimeter boven de kroon anders zal de kroon beschadigen) De Vallisneria maakt dan een groei/stress hormoon aan waardoor hij wilt vermenigvuldigen om te overleven. Binnen enkele week zal de plant een uitloper groeien waaruit een kleine versie groeit. Deze begint heel klein en is vanaf 5 centimeter te herstekken. U kunt dit stukje loshalen als hij groot genoeg is (minimaal 5 centimeter) of laten zitten zodat hij verder gaat stekken en een hele rij met kleine stekjes vormt. Dit vergt wel meer energie van de moederplant. Vaak gaat de hoofd Vallisneria na vele stekjes verloren, maar het levert wel meer nieuwe planten op. U kunt dit voorkomen met voldoende voeding en bouw stoffen voor de plant.   De Vallisneria Natans heeft / Krijgt bruine bladeren. Dit is in de meeste gevallen niet schadelijk voor de plant en met behulp van wat extra planten voeding en verlichting zal hij snel weer de oude zijn. Let wel op: De plant heeft van nature bovenin bruinere bladeren dan onderin.     

€ 2,79* € 3,49*

%
Lagenandra Meeboldii Red

€ 2,99* € 3,49*

%
Anubias Nana
De Anubias Nana of Dwerg Anubias heeft diep groene bladeren en de aquariumplant kan een bloem krijgen. Deze plant groeit langzaam maar geeft een mooi effect in het aquarium. Omdat het een hardnekkige plant is kan hij in vrijwel elk aquarium en laten de meeste vissen de Anubias Nana met rust. Het planten van de Anubias Nana Aquarium planten van deze familie dient u nooit direct in de bodem te planten maar eerder op een ornament. U zou hem beter op de bodem kunnen plaatsen zodat de plant lichte stroming langs de wortels krijgt. Mocht u uw Anubias toch anders planten heeft u kans dat hij verslijmd en de plant verloren gaat.     Het stekken van de Dwerg Anubias Deze aquariumplant moet iets anders gestekt worden dan de meeste. Zo groeien Anubias soorten via een zijwaartse wortelstok. Zo moet u de plant ook stekken. Elke 5 bladeren kunt u de plant knippen en stekken.  Uit onze eigen ervaring merken wij dat Anubias sneller wortelt als ze niet onderwater staan maar in een hoge luchtvochtigheid. U kunt bijvoorbeeld een bakje of een kas gebruiken. Zorg dat de stekjes een substraat of ornament hebben om op te groeien. Het nadeel van deze methode is dat ze enkele bladeren kunnen verliezen als ze weer volledig onderwater geplaatst worden. Dit heeft te maken met dat ze bovenwater dikkere bladeren aanmaken.      Mijn Anubias krijgt een bloem!? Dat kan! Anubias Nana staat bekend om witte schelp bloemen te krijgen. Vaak verschimmelen deze onderwater en worden ze opgegeten door uw aquariumbewoners.    

€ 3,89* € 4,45*

%
Mini Oxydator
De Oxidator is een vervanging voor de luchtpomp met een aantal voordelen: Geruisloos Onverslijtbaar Geenslangen of snoeren Maximale redoxpotentiaal Bevordert aerobe reinigingsbacteriën Gebruik nooit meer katalysators dan is aangegeven. Anders bestaat het risico dat de kieuwen “verbranden” door peroxide. Tot 30L 30/100L 100/200L 200/400L 400/1000L 1000/2000L 2000/4000L Mini Oxydator 1 mini vlst.4,9% Oxydator D vlst.6% +1 kat Oxydator A vlst.6% +1 kat vlst.6% +1 kat vlst.6% +2 kat Oxydator W vlst.6% +2 kat Vlst.6%+ 3/4 kat of vlst.19,9% +1 Kat Vlst.19,9% +1 kat Vlst.19,9% +2 kat Vlst=vloeisoft |…%=concentratie | Kat=katalysator

€ 12,95* € 16,95*